Fernández ha explicat que creuen que ara és el moment de donar un impuls a la negociació i que aprovar avui els pressupostos dóna més temps i més espai mental als negociadors per arribar a un acord. Fernández també ha dit que té la certesa que hi ha voluntat d'arribar a un acord. 'És evident que estem parlant d'un tema complex i que el govern català no acceptarà un mal acord de finançament', ha assegurat.

Daniel Fernández, en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3, ha dit que el que havien de fer és treballar aquests dies és a fer possible l'acord. 'Posar-nos en l'escenari que no s'ha arribat a aquest acord no ajuda a aconseguir l'acord. Si no s'hi arriba, llavors serà el moment de prendre decisions en funció de la nova situació.', ha dit. El 31 de desembre acaba el termini que va fixar Zapatero a la Moncloa amb Montilla. 'Creiem que encara estem lluny de l'acord i el que fem avui, que és votar els pressupostos, és un pas positiu. Però creiem que Catalunya necessita les dues coses, un bon pressupost, però també un bon finançament, que tregui el del 2001, que ha estat nefast pels interessos de Catalunya.', ha assegurat.

Fernández també ha explicat que creu que Zapatero té clar que 'som dos partits, més enllà dels comentaris que es poden fer després d'una copa de Nadal', arran de les paraules del president del govern estatal en què afirmava que 'el PSC som nosaltres'. 'Som dos partits que compartim un mateix projecte federal. Si el president de Zapatero es considera membre del PSC serà una bona notícia perquè llavors haurà de ser coherent amb el fet que hi ha un compromís d'arribar a un acord abans del 31 de desembre', ha dit. També ha considerat que seria una gran irresponsabilitat deixar Espanya i Catalunya sense pressupostos. 'Al PSC se'ns exigeix les dues coses, els pressupostos i el finançament. No em sento pressionat perquè em sento convençut de la posició que expressa el PSC', ha explicat i ha afegit: 'Si avui no votéssim els pressupostos no avançaríem en el finançament, obriríem una crisi institucional importantíssima i l'únic beneficiat seria el PP.', ha explicat.

Respecte la intervenció de Carme Chacón a l'executiva del PSC, Fernández ha argumentat que no és incompatible defensar els interessos de Catalunya fins el final amb explicar a Catalunya les coses que s'han aconseguit des del govern de l'Estat. També ha dit que no es pot demanar a Chacón i a Corbacho que facin el mateix paper que el conseller Castells en la negociació del finançament. 'Chacón i Corbacho han de fer el seu paper, que és de ministres del govern estatal, i no pot ser el mateix que el del conseller que porta directament la negociació. Gràcies a que cadascú fa el seu paper aquesta negociació està avançant, i ho fa amb les dificultats que té una negociació complexa però esperem que arribi a bon port abans del 31 de desembre', ha conclòs.