En declaracions a Efe, Pelegrí ha instat el govern català a tancar els seus dubtes i exigir la seva presència a la reunió que convoqui Solbes per parlar del nou sistema de finançament autonòmic.

Aquest matí, el ministre d'Economia ha assegurat que aquest cap de setmana pot ser un moment interessant per intercanviar punts de vista sobre el finançament amb els responsables de la Generalitat, mentre que el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha refredat les expectatives que el pacte amb el Govern espanyol es produeixi de manera imminent, ja que queden esculls no menors per negociar.

Si la Generalitat falta a la cita, segons Pelegrí, "Solbes i el seu equip decidiran ells sols quin serà el finançament de Catalunya".

"El govern de la Generalitat, en el qual recordo que també estan ERC i ICV-EUiA a més del PSC, ha d'estar allà present per defensar els interessos de Catalunya davant el PSOE", ha argumentat.

El finançament, ha recalcat el portaveu adjunt de CiU al parlament català, "no pot deixar-se en mans del Govern de l'Estat, perquè ha demostrat que incompleix les lleis de Catalunya, especialment l'Estatut".