L'altre gran obstacle que percep la coalició nacionalista, és que el PSC s'ha quedat aquesta setmana sense 'palanca de pressió' davant el govern espanyol, en votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat. Pel que fa a la reunió de dissabte a La Moncloa entre Montilla i Zapatero, el portaveu de CiU ha lamentat que hagi quedat en un 'teatret'.

(Seguirà: text, fotografia i vídeo.

En quant a la reunió d'aquest dissabte a La Moncloa entre Zapatero i Montilla i els seus respectius equips econòmics, Oriol Pujol no ha dubtat a dir que la trobada va ser 'precipitada' i que va acabar sent un 'teatret', on va haver-hi 'molta gesticulació' però pocs resultats. 'No es pot fer en dos dies el que no s'ha fet en dos anys' ha assenyalat el portaveu convergent. Per això, ha dit que els membres de la federació nacionalista es mostren 'pessimistes', ja que veuen probable que es repeteixi el 'cafè per a tothom'.

Sobre aquest fet, Oriol Pujol ha declarat que bona part de la culpa és la influència del govern andalús sobre Madrid. I és que després de la reunió entre Generalitat i govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero es va reunir amb Manuel Chaves. Pujol ha dit que aquesta influència és 'volgudament evident' per part del PSOE.

Acompanyat de la diputada Joana Ortega, Pujol també ha fet una advertència als socis de Govern, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), els quals ha dit que, des de la seva posició, podrien ser 'corresponsables' d'un mal model de finançament per a Catalunya. Ha centrat més tard aquest avís als republicans, els quals ha convidat a 'fer servir la clau' que diuen que tenen per redreçar el camí del finançament. I és que ha recordat a ERC que s'està a la Generalitat per 'estar al servei de Catalunya', i no només per 'ocupar cadires' o 'repartir-se el poder' CiU refermarà aquest dilluns, en el marc del comitè executiu nacional de la federació, els paràmetres que la coalició emprarà per avaluar el sistema de finançament que 'es vol imposar a Catalunya'. 'No qualsevol sistema pot ser bo per a Catalunya' ha recordat Oriol Pujol. 'No volem que l'intentin passar per un bon sistema de finançament' ha conclòs en una convocatòria als mitjans, aquest diumenge al migdia a la seu de CDC.