L'actor entén que tot el que ell podia fer era identificar-se com 'independentista' i dir què pensava cada vegada que se li ha consultat la seva opinió. Joan ha assegurat que no se sent 'orgullós' de la classe política catalana perquè encara 'té pors que ja no hauria de tenir'. Si el Tribunal Constitucional (TC) acaba tombant l'Estatut, el president de Sobirania i Progrés trobaria lògic convocar eleccions a Catalunya o celebrar un nou referèndum.

Joel Joan recorda que no 'milita en cap partit ni té cap càrrec polític' i que la seva posició sempre s'ha limitat a donar la seva opinió quan se li ha preguntat sobre l'Estat on viu i en identificar-se obertament com 'independentista'. L'actor ha deixat clar que amb el seu compromís no es 'guanya la vida' i que no li agradaria continuar donant eternament 'la seva cara' perquè li trenquin 'gratis' com fins ara.

Com a president de Sobirania Progrés ha denunciat que aquesta plataforma està marginada per molts mitjans. Tenen preparades 'algunes idees divertides' per protestar i 'fer soroll' però reconeix que 'fer soroll' és molt difícil quan els focus dels mitjans apunten cap a altres direccions.

Per a Joel Joan el fet que el poble català, a través del seu Parlament, aprovi un text estatutari que pugui ser declarat nul pel Tribunal Constitucional posa en dubte la legitimitat d'aquesta institució. Una sentència negativa del TC pels interessos catalans també hauria de provocar, per a Joan, que es 'convoquessin eleccions o se celebrés un nou referèndum'.

L'actor també ha assegurat que no entén que a les persones que diuen que 'són nacionalistes però no independentistes'. 'Quina persona que estima la seva nació la vol subjugada a un altra?, qüestiona Joan.