En declaracions a Efe, Saura ha admès que "diversos esculls" separen actualment a ICV del PSC, entre ells el traçat del Quart Cinturó, si bé ha dit que l'"aproximació de posicions" en aquesta infraestructura li fa pensar en un acord global aviat sobre aquest quart acord nacional.

Quant a l'actualització del pacte d'Entesa, ha donat per fet que hi haurà una reunió entre representants de PSC, ERC i ICV-EUiA "abans del 15 de gener".

Ha recordat que l'objectiu d'aquesta trobada ha de ser adaptar el pacte d'Entesa a un context de crisi econòmica i accentuar les mesures socials per fer front a aquesta conjuntura.

Quant a la llei catalana d'educació, ha advertit que deixar fora d'aquesta llei a ICV i a altres "signants importants" del pacte nacional per l'educació "crearia una situació difícil i complexa per al Govern i per al mateix conseller, però espero que no passi", ha afegit.

D'una altra banda, ha confiat que al gener se celebri una Comissió Bilateral entre el Govern espanyol i el català per continuar avançant en el procés de traspassos de competències que preveu l'Estatut.

Així mateix, Saura ha donat per fet que prèviament a la Bilateral es reunirà la Comissió de Transferències "abans del 20 de gener", i ha assegurat que el traspàs de Rodalies de Renfe "no avança com hauria d'avançar".

Preguntat per si veu lluny el traspàs de la gestió d'aquest servei, el conseller ha comentat: "No ho veig pròxim ni immediat".