Les agressions als fotògrafs s'han produït davant de la seu del Departament d'Innovació, Universitats i Empreses, situada al Passeig de Gràcia, a la qual els estudiants intentaven accedir, i en la part del darrere de la conselleria, als jardins del Palau Robert.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat que l'actuació policial "ha deixat contusionats" diversos fotògrafs de premsa, entre ells els de l'Agència Efe, El Periódico de Catalunya, El Punt i ADN.

"Alguns d'ells han estat copejats en les cames, per sota dels genolls, cosa que evidència la clara intencionalitat de causar dany per part dels agents que han intervingut en l'operatiu", assenyala la nota del SPC.

El comunicat agrega: "Sense entrar a valorar l'actuació policial respecte als manifestants, les agressions contra els professionals de la informació suposen un greu atemptat al dret a la informació de la ciutadania a la qual serveixen els periodistes quan acudeixen a aquests esdeveniments".

A més, recorda que no és la primera vegada que es produeixen atacs d'aquest tipus i lamenta que "des dels responsables del cos no s'hagi fet res per evitar-los, malgrat les reiterades denúncies expressades".

El sindicat "es veu en l'obligació d'exigir una vegada més al Departament d'Interior que depurin les responsabilitats que corresponguin perquè fets com aquests no es tornin a repetir".

L'acció policial ha estat qualificada pel SPC de "totalment intolerable" i ja ha fet arribar la seva queixa als responsables dels Mossos d'Esquadra.

La policia autonòmica ha desallotjat a primera hora d'aquest matí els estudiants que des de fa quatre mesos ocupaven l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB).

Els incidents més greus s'han iniciat davant de l'edifici de la UB, quan els estudiants han tallat al trànsit la Gran Via, i s'han produït diverses càrregues policials.

Fins ara, han estat detinguts sis estudiants per desobediència i desordres públics, segons els mossos, i hauria una vintena de ferits, segons fonts del col·lectiu d'universitaris antiBolonya.