L'Assemblea PDI-PAS (Personal Docent i Investigador i Personal d'Administració i Serveis) considera que les càrregues policials han estat desproporcionades. El col·lectiu considera que la resposta policial 'representa un pas més en l'escalada de repressió i criminalització que s'ha posat en marxa contra el moviment estudiantil en els darrers mesos'.

En un apunt penjat al bloc de l'Assemblea PDI-PAS, aquest col·lectiu de docents i personal d'administració mostra el seu rebuig als fets que s'han produït a la UB, que han acabat amb una batalla campal, amb diferents ferits, tant dels Mossos d'Esquadra com dels estudiants. Els professors i treballadors del centre defensen que la tancada estava transcorrent des de fa quatre mesos de forma pacífica.u00A0

Segons l'Assemblea, els estudiants havien obert diferents processos de diàleg amb l'equip del rectorat i aquesta càrrega policial demostra 'una escalada de repressió i criminalització' contra el moviment estudiantil. Al seu parer, també demostra la 'incapacitat' de les autoritats acadèmiques i d'un equip rectoral per trobar solucions consensuades basades en el diàleg i la negociació.