La constructora Proinosa, dirigida per l'igualadí Josep Singla, imputat en l'operació Pretòria, va defensar ahir la legalitat de les seves activitats i va assegurar que tots els pagaments que han rebut de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ho han estat en virtut de l'execució d'obres fixades en contractes.

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, va dictar divendres a la nit l'ingrés a la presó defugible sota fiança de 500.000 euros per a Josep Singla, al qual s'acusa de formar part de la suposada xarxa de corrupció urbanística per mitjà de l'empresa Proinosa. En l'acte de Garzón, Singla apareix implicat en ser Proinosa una de les adjudicatàries del projecte original de l'operació Pallaresa, un dels pelotazos que Garzón investiga, en aquest cas a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

En un comunicat, Proinosa remarcava ahir que el novembre del 2003 va quedar "absolutament desvinculada amb caràcter general" d'aquest projecte -del qual va ser adjudicatària mitjançant concurs públic- i que després va estar "completament al marge de les dues requalificacions urbanístiques posteriors dels terrenys". Per tot això, subratlla que posteriorment, les obres que fetes per a l'Ajuntament de Santa Coloma i per a l'empresa municipal Gramepark SA han estat adjudicades "mitjançant licitacions públiques" i d'acord amb la llei i per tant, "amb total transparència i conforme a la legalitat vigent". "Conseqüentment, la totalitat dels pagaments efectuats tant per part de l'Ajuntament com per part de l'empresa municipal Gramepark SA a Proinosa han estat en virtut de l'execució de les obres corresponents als contractes referits", remarca el comunicat.

En la seva acta, Garzón diu que Josep Singla, administrador de Proinosa, està "estretament vinculat" al suposat cervell de la trama corrupta, l'exdiputat del PSC Luis García, ja empresonat. Per al jutge existeixen dades segons les quals Proinosa "hauria estat afavorida amb diverses adjudicacions", com consta en les converses de Singla amb Luis García.