Els pirates que des de fa quasi un mes tenen segrestat el tonyinaire basc Alakrana han tensat les cordes amb el govern espanyol i han amenaçat d'entregar alguns dels seus tripulants a les famílies dels dos pirates detinguts si Madrid no els allibera en un termini màxim d'una setmana. En declaracions a Catalunya Ràdio, un dels tres segrestadors del pesquer que s'ha fet anomenar Jama Adam, s'autoatribueix la direcció de les negociacions amb el govern espanyol i exigeix la posada immediata en llibertat dels dos pirates detinguts. El vaixell es troba segrestat des del passat 2 d'octubre en aigües de Somàlia.

Adam va assegurar a Catalunya Ràdio que els tripulants de l'Alakrana es troben en bon estat. En canvi, sobre les negociacions amb les autoritats espanyoles, el segrestador va dir que es troben bloquejades després de la detenció de dos dels seus homes.El portaveu dels segrestadors va assegurar que no tornaran a negociar fins que siguin alliberats. Jama Adam va amenaçar que en cas contrari entregaran alguns dels pescadors a mans de les famílies dels detinguts per les autoritats espanyoles. Els pirates donen una setmana de temps al govern de l'Estat abans de complir la seva amenaça.

Adam va assegurar que no es plantegen executar cap dels tripulants del pesquer però va puntualitzar que no es fan càrrec de la reacció dels familiars.