La Fiscalia de Catalunya ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció tres informes més sobre suposats pelotazos a Sant Andreu de Llavaneres, dos de vinculats a empreses dels detinguts.

Segons fonts judicials, aquesta nova documentació s'afegeix a la que Baltasar Garzón va requerir la setmana passada a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres sobre un conveni urbanístic signat el 2005 amb l'empresa Niesma, que presideix el presumpte cervell de la trama de corrupció, Luis García.

Aquest conveni esmentat per Garzón en el seu acte, amb el que Niesma va guanyar almenys dos milions d'euros per la requalificació dels terrenys de Can Riviere, va ser denunciat pel grup municipal SOS Llavaneres davant la Fiscalia de Catalunya, que va acabar arxivant al cas. La Fiscalia també va arxivar una altra denúncia l'abril del 2007 de SOS Llavaneres sobre un conveni per a la compra d'una finca d'interès públic amb el qual una empresa de Badalona hauria aconseguit multiplicar per vuit, gràcies a una requalificació municipal, els beneficis de l'operació.