03 de novembre de 2009
03.11.2009

Muñoz i Dobarco renuncien als càrrecs i el PSC els suspèn de militància

El partit va anunciar "tolerància zero" amb tots els casos que es produeixin de corrupció urbanística

03.11.2009 | 01:00
Un moment de la reunió de l´executiva del PSC en què es va acordar la suspensió de militància dels detinguts

TOTS CONTRA LA CORRUPCIÓAquest sembla ser el clam unànime tant de polítics com de ciutadans després del cas Pretòria. Ahir PSC i CiU van donar de baixa de la seva militància les persones empresonades, mentre que la resta d'implicats van pagar les seves fiances per no haver d'ingressar a la presó. D'altra banda, a Santa Coloma de Gramenet estan preparant una manifestació per protestar contra la corrupció

El PSC va enviar ahir un missatge de "tolerància zero" amb la corrupció en confirmar la "suspensió preventiva" de militància de l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, del regidor Manuel Dobarco i del director de serveis Pascual Vela, que prèviament havien anunciat la renúncia als seus càrrecs a l'estar imputats.

A la mateixa hora, el president de CiU, Artur Mas, confirmava també la suspensió de militància de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, per les mateixes raons.

Tant Muñoz com Dobarco van comunicar al partit al matí, a través dels seus advocats, la renúncia als seus càrrecs electes d'alcalde de Santa Coloma i de regidor, respectivament, uns relleus que seran tractats ben aviat pel partit, que espera tenir el nou alcalde en el termini de 48 hores, un càrrec per al qual ha sonat des del primer moment l'actual president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.
Després de la reunió extraordinària de la comissió executiva del PSC, convocada d'urgència arran de la trama de corrupció urbanística destapada a Catalunya, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que la suspensió de militància havia estat presa a petició del president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla.

Iceta va informar que Muñoz, Dobarco i Vela han estat suspesos de manera preventiva de militància fins que es dicti sentència, i es va traslladar aquest acord a la Comissió de Garanties del PSC per obrir els corresponents expedients.

Per contra, ni el gerent de l'Institut Català del Sol (Incasòl), Emili Mas, ni l'exregidor de Sant Andreu de Llavaneres Antonio Jiménez no han rebut cap càstig perquè, si bé estan citats en l'acte del jutge Baltasar Garzón, no estan imputats i no se'ls pot aplicar el codi ètic de la formació, va explicar Iceta.

Iceta va llegir l'acord de la comissió executiva del PSC des "del respecte a la presumpció d'innocència i a les actuacions judicials", i en aplicació dels estatuts del partit i del seu codi ètic.

L'acord inclou facultar el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, perquè doni les instruccions necessàries perquè el grup municipal socialista a Santa Coloma de Gramenet cobreixi els càrrecs vacants, així com perquè Zaragoza procedeixi a l'elecció de noves executives en l'agrupació socialista a Santa Coloma i en la federació del Barcelonès Nord, fins ara liderades per Muñoz.

Iceta va recordar que la "tolerància zero" respecte a la corrupció és "universal" i és un missatge que pel PSC és vàlid tant portes endins del partit com portes enfora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema