El cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial entre el 1996 i el 2004, Genís Carbó, va assegurar ahir que els 244.011 euros que va cobrar d'una societat del presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística a Catalunya, Luis García, van ser els seus honoraris professionals com a arquitecte.

Genís Carbó va dimitir ahir com a coordinador tècnic de planificació de l'Ajuntament de Valls, després que l'acte del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón revelés que va cobrar una comissió de 244.011 euros de Niesma Corporació, de Luis García, després de la requalificació dels terrenys de Can Riviere, a Sant Andreu de Llavaneres.

En un comunicat, Genís Carbó, que és arquitecte de professió, va assegurar ahir que aquest pagament de 244.011 euros, que va rebre a través de la societat GBC Assessorament Urbanístic i Projectes SL, va ser en concepte "d'honoraris professionals" per la seva labor com a arquitecte urbanístic i que la factura es troba en els registres comptables de la societat, l'any 2005.

Carbó, que també ha estat regidor de CiU a Mataró i cap d'àrea d'urbanisme d'Arenys de Mar, va remarcar que quan es va fer l'adquisició de Can Riviera per part de Niesma -entre el setembre del 2004 i gener del 2005-, ja havia abandonat el seu càrrec com a cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial.

També va precisar que el càrrec que va ocupar a la conselleria -fins a l'1 de març del 2004-, no tenia cap relació amb l'aprovació de les figures de planejament urbanístic, com la de Can Riviere, que és competència de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona.

Carbó va decidir dimitir com a coordinador tècnic de planificació de l'Ajuntament de Valls perquè considera "impossible" continuar en el càrrec arran del "rebombori" produït els últims dies, després que el seu nom aparegués en l'acte de Garzón.

Aquest arquitecte havia estat fitxat a principi d'aquesta legislatura com a càrrec de confiança per la llavors alcaldessa de Valls, Dolors Batalla (CiU), i exercia el seu càrrec amb una dedicació parcial i un sou brut d'uns 36.000 euros.