La Lliga de Futbol Professional (LFP) va expressar ahir la seva "enorme preocupació" si s'aprova un nou règim fiscal per a elevar al 43% l'IRPF dels esportistes estrangers establerts a Espanya, amb rendes superiors a 600.000 euros anuals, i no descarta "parar la competició".

"Al futbol espanyol una modificació del règim especial d'impatriats li comportarà una factura de més de cent milions d'euros, per la qual cosa en el cas de ser adoptada caldrà prendre el camí d'enfrontar-se a aquesta decisió, i arribar fins i tot a haver de parar la competició", va dir a l'agència Efe el president de la LFP, José Luis Astiazarán.

Les paraules d'Astiazarán es van produir després que els grups parlamentaris BNG i IU-ICV adoptessin un acord amb el PSOE per a donar suport una esmena transaccional als Pressupostos de 2010, que obligarà als treballadors desplaçats a Espanya amb rendes superiors a 600.000 euros anuals a tributar l'IRPF de no residents al tipus general, el 43%, i no al del 24%, com succeïa fins a ara.

"L'eliminació del règim especial d'impatriats com atracció del talent comportarà un perjudici irreparable per al futbol espanyol. La lliga espanyola perdrà potència i deixarà de ser la millor del món en detriment d'unes altres", va comentar el president.

Malgrat que la mesura no sigui retroactiva, José Luis Astiazarán va expressar també "l'enorme preocupació" de l'organisme que presideix, perquè podria ser "un cop tant a la fortalesa del campionat com també a la competitivitat de la gran majoria dels equips espanyols".