El calendari d'aplicació de la Llei d'Educació (LEC) deixa per al 2011 la regulació del procés d'admissió d'alumnes a les escoles i l'accés als concerts per part dels centres privats, així com la seva renovació, mentre que preveu aprovar en aquesta legislatura el decret d'autonomia.

El govern català va donar ahir llum verd a aquest calendari, que concreta els terminis màxims que es dóna a l'executiu per aplicar la LEC, aprovada pel Parlament l'estiu passat sobre la base d'un pacte global entre PSC i CiU, i amb l'oposició d'ICV a parts importants de la norma.

Qüestions que van ser objecte de polèmica en el si del tripartit i criticades per una part de la comunitat educativa com la regulació de l'accés als concerts educatius i la seva renovació no formen part de moment de les prioritats, i la data que es marca per a la seva aplicació és fins al 31 d'agost del 2011, quan podria canviar el color del govern català ja que d'aquí a un any hi haurà eleccions.

Per a final del 2011, també es deixa la regulació del procediment d'admissió d'alumnes, cosa que afecta la població immigrada, que en aquest moment es concentra sobretot a l'escola pública.

També queda per a aquell any "la determinació de l'escenari econòmic per a l'actualització gradual dels mòduls dels concerts", mentre que el calendari preveu desenvolupar altres qüestions apuntades a la LEC el 2013 i fins i tot, algunes, el 2016 i el 2017.

De fet, per al 2017 la Generalitat espera haver acabat el procés d'adequació del mòdul del concert educatiu i haver definit les condicions de treball del professorat dels centres concertats, en referència amb els dels centres públics.