El president del PP, Mariano Rajoy, va advertir ahir davant del comitè executiu del PP -en el qual no hi havia Esperanza Aguirre- que "no hi haurà una propera vegada" i es va mostrar molt enfadat pel manifest dels alcaldes que va promoure Aguirre, segons van informar fonts populars.

Durant la seva intervenció, el líder popular va fer notar el seu enuig pels assumptes que han ocupat el partit les últimes setmanes, la crisi al PP valencià i la baralla per Caja Madrid.

Rajoy va advertir a la cúpula del partit que no permetrà més actes d'indisciplina ni tolerarà que es pressioni els òrgans de direcció ni tampoc el comitè disciplinari. "No hi haurà una propera vegada", va afegir.

El succeït a Madrid i a València és "inacceptable" perquè "lesiona" la imatge de la formació, "destorba" el projecte, "indigna els militants, desconcerta l'opinió pública i desanima l'electorat", va afegir Rajoy, que es va mostrar molt content i molt satisfet quan va sortir de la reunió.

"El PP és un partit nacional, unit i net", va afirmar Rajoy en el seu discurs, en el qual va avançar que plantejarà a la societat un gran pacte contra la corrupció.

Segons la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, l'avís va rebre el suport de "pràcticament tots" els 26 dirigents del PP que van prendre la paraula.

Qui no era a la reunió era Esperanza Aguirre, que va justificar la seva absència perquè "molt probablement es parlarà del cas Cobo", en referència amb les polèmiques declaracions del vicealcalde de Madrid, i considerava que "reflexionaran amb més llibertat i amb més tranquil·litat" en la seva "absència".

La majoria del comitè executiu, especialment els barons territorials, van retreure la conducta d'Aguirre. Aquests retrets els van fer l'alcaldessa de València, Rita Barberà; la regidora de Cadis, Teófila Martínez, i la diputada Celia Villalobos.