La ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, va garantir ahir que els futbolistes d'elit amb contrate en vigor que guanyin més de 600.000 euros podran mantenir els actuals avantatges fiscals, cotitzant només a un tipus del 24%, durant cinc anys.

Elena Salgado va afirmar que l'executiu no tem la reacció del món del futbol davant el canvi de règim fiscal per a estrangers no residents i que afecta, sobretot, els futbolistes d'elit a Espanya. La ministra va assegurar que no entén, en un moment de crisi, el malestar que ha provocat la mesura.

En una entrevista a RAC-1, Salgado va retreure les argumentacions de la Lliga de Futbol Professional i va considerar que la seva actitud, amb la situació econòmica actual, "és encara menys comprensible". A més, va subratllar que altres països "veïns" ja tenen un règim similar.

Salgado va recordar que la nova fiscalitat, que suposa que els esportistes d'elit estrangers amb ingressos superiors als 600.000 euros tributin al 43% en l'IRFP en lloc del 24% actual, no tindrà caràcter retroactiu, sinó que serà vigent a partir de l'1 de gener del 2010. "Els contractes fets fins ara en determinades condicions continuen vigents en aquestes condicions fins als pròxims cinc anys", va dir.

Salgado es va mostrar "sorpresa" perquè la Lliga Professional de Futbol hagi amenaçat de parar la competició. "Seria una mesura que no entendria cap dels contribuents, ja que el canvi no té caràcter retroactiu i, a més, en una situació de crisi econòmica és encara menys comprensible aquesta actitud", va dir.