Una mare xinesa de 55 anys ha caminat més de dos mil quilòmetres els últims set mesos per tal de perdre pes i poder trasplantar una part del seu fetge al seu fill de 31 anys.

Segons l'agència xinesa de notícies Xinhua, Chen Yurong va caminar deu quilòmetres diaris a prop de casa seva, al districte de Jiang'an de la província central de Hubei, després de saber que el seu fill, Ye Haibin, necessitava un trasplantament de fetge. El de Chen havia acumulat massa greix per ser òptim per a l'operació, segons li van dir el febrer els metges, per això la dona va iniciar també una dieta a base d'arròs i vegetals. Gràcies a aquests esforços, Chen va perdre 8 quilos.

El 19 d'octubre els metges li van dir que la víscera havia arribat a les condicions requerides per al trasplantament, que va ser practicat en una operació de 14 hores a l'Hospital Tongji de la Universitat d'Huazhong.

El fill de Chen té la malaltia de Wilson, un trastorn hereditari poc comú causat per l'absorció i acumulació d'excessives quantitats de coure al cos que pot degenerar el fetge i altres òrgans.