El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va retreure ahir al President de la Generalitat, José Montilla, que la seva dona (Ana Hernández) acumuli "una quinzena de càrrecs públics", i que ell accepti aquesta situació.

Puig es va referir ahir al migdia en una roda de premsa a una informació apareguda al diari digital e-notícies segons la qual la dona del President de la Generalitat, José Montilla, ocupa un mínim de quinze càrrecs públics en diferents organismes i institucions.

"En una visió retrospectiva -va dir Puig- jo no m'imagino Marta Ferrusola (dona de Jordi Pujol) ocupant els càrrecs de consellera del Túnel del Cadí, de La Caixa i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i sent a més primer tinent alcalde d'un municipi, a més d'acumular la presidència de dues empreses municipals de promoció econòmica en matèria d'urbanisme i habitatge".

Segons el secretari general adjunt de CDC, el seu partit ja tenia constància des de fa temps de "la hiperactivitat d'Ana Hernández", i va afegir que "he de pensar que al President de la Generalitat, José Montilla, ja li sembla bé" que es produeixi aquesta situació.

Per la seva banda, ahir a la tarda, la Diputació de Barcelona va aclarir que Ana Hernández Bonancia, ocupa 11 càrrecs públics però que solament té un sou.

En un comunicat, l'organisme supramunicipal va desmentir que rebi cap retribució de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, ni de La Caixa, ni de les societats municipals, ni tampoc de les representacions en nom de la Diputació. A pesar de tots aquests càrrecs, la Diputació assegura que l'esposa de José Montilla solament percep un sou, el de diputada i presidenta de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge. A més, la institució provincial afegeix que Ana Hernández no té, en l'actualitat, sis càrrecs més que se li han atribuït: vocal de la fundació CAVIGA, consellera de Foment de Ciutat Vella, consellera del Consorci del Parc Agrari, vocal del Consorci Sanitari, consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i gerent del Consorci de la Colònia Güell.

Posteriorment, Puig va afirmar que la seva formació "mantindrà el seu estil" de no caure en desqualificacions ni atacs a familiars i, així, va deslligar aquesta qüestió de les seves crítiques a la dona del President de la Generalitat per "acumulació de càrrecs".

En un comunicat va dir que, en relació amb la polèmica, vol "distingir de la valoració política sobre l'acumulació de càrrecs de qualsevol atac a la família del President José Montilla".