Els casos de grip pel virus AH1N1 han augmentat a Catalunya els últims dies fins a arribar a una taxa de 289,5 casos per 100.000 habitants, que supera el llindar d'epidèmia.

Fonts del departament de Salut van informar ahir que la incidència és més alta en el grup d'edat de 5 a 14 anys, que al costat d'aquest virus també circulen altres virus respiratoris i que la meitat de les mostres analitzades corresponen al de tipus AH1N1.

També indiquen que la majoria dels casos produïts pel nou virus de la grip AH1N1 han presentat un quadre gripal lleu i s'han recuperat en pocs dies.

A Catalunya hi ha hagut un total de 84 casos greus, 54 dels quals ja han estat donats d'alta hospitalària, i en aquests moments hi ha nou persones en estat greu ingressades a Unitats de Cures Intensives hospitalàries. Fins ara han mort a Catalunya nou persones, dues de les quals l'última setmana, dues dones de 42 i 52 anys.

També en l'última setmana d'octubre i els primers dies de novembre hi ha hagut un lleuger increment del nombre d'urgències ateses als hospitals d'aguts, que pugen a 69.451, que suposa un augment del 5,4% respecte a la setmana passada.

En el cas de les urgències infantils, l'augment ha estat del 10,2%, i han pujat en total a 5.099, segons les mateixes fonts.

On hi ha hagut un increment important de visites és als centres d'atenció continuada d'atenció primària, en els quals s'ha registrat un augment del 54%, fins a arribar a les 52.562.

També ahir, l'OMS va assegurar que el virus de la grip A no ha mutat i es manté estable, al mateix temps que s'observa un inici primerenc -en plena tardor- del període gripal a l'hemisferi nord. El director adjunt de l'OMS, Keiji Fukuda, va esmentar que, per exemple, a Amèrica del Nord es registra una transmissió sostinguda del virus, una evolució similar a la que té lloc en diverses parts d'Europa i d'Àsia central i oriental.