El president català, José Montilla, va demanar ahir "ajut" al sector empresarial en la regeneració "moral i ètica" després dels casos de corrupció del Palau de la Música i els que han afectat a diversos municipis catalans.

"Ajudeu-vos i ajudeu-nos a anar més enllà de la norma i del compliment de la llei en matèria de transparència, bones pràctiques i bon govern i a afrontar la regeneració moral i ètica que la nostra societat demanda", va dir.

En la inauguració d'una exposició sobre infraestructures a Catalunya, el president va demanar un esforç conjunt d'empreses i institucions: "ni persones corruptes, ni persones que corrompen, tolerància zero amb la corrupció en la política i en l'empresa".

"En un context en què les notícies polítiques i empresarials afecten al clima social i a la confiança de la societat en les seves institucions i en el seu correcte funcionament", Montilla va instar a recuperar "a fons i de veritat" els valors associats a l'empresa.

Així, "l'esforç, la creativitat, l'honestedat, la proporcionalitat i l'excel·lència" van ser els valors en els que va incidir Montilla davant el grup de representants empresarials que van assistir a l'acte.

Encara que va dir ser conscient que "no es pot generalitzar, ni fer de l'excepció un marc general", va emplaçar a dur a terme "esforços de tota mena" per respondre a les demandes ciutadanes de regeneració política i econòmica.

"Gràcies pel vostre treball i qualitat, i espero que junts donarem la resposta clara i exigent que la societat demana sobre això", va concloure.