El president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Anton Duran Lleida, va apostar ahir per un gran pacte d'Estat per millorar la confiança dels ciutadans. En declaracions a la premsa, Duran va manifestar que "no hi ha més corrupció que fa un any" i va apuntar que la desafecció de la ciutadania respecte als polítics ve de temps enrere, molt abans del cas Millet o del cas Pretòria. "Un cas aïllat no pot fer dubtar de totes les fundacions catalanes. Allà on hi ha éssers humans hi ha corrupció i no és un fet aïllat de Catalunya", va considerar Duran.

Per al president d'Unió, la solució per a la desconfiança dels ciutadans és "crear un gran pacte d'estat contra la crisi perquè la gent vegi que no tot és motiu de confrontació electoral".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, va fer ahir una crida a evitar que s'escampi el desànim i el "pessimisme" a les files socialistes arran del presumpte cas de corrupció a Santa Coloma. Montilla va reconèixer que l'"Operació Pretòria", que ha esquitxat càrrecs i excàrrecs del PSC, pot fer efecte en la moral del partit, però precisament es tracta d'una "prova que hem de superar i guanyar". "Ni el pessimisme ni el victimisme són els camins per aconseguir l'energia necessària per rectificar, per canviar el curs de les coses", va dir.