Les localitats de Bermeo i Vigo van acollir ahir dues manifestacions per demanar l'alliberament dels mariners del tonyinaire basc. Així, milers de persones es van concentrar al migdia al port de la localitat biscaïna de Bermeo en demanda que els tripulants de l'Alakrana, segrestat a l'Oceà Índic per pirates somalis, siguin alliberats. La concentració, convocada pels familiars d'aquests mariners, va començar al migdia amb el so de la sirena de la llotja del port biscaí, on té la seva seu l'empresa Etxebaster, que és l'armadora del vaixell que porta segrestat 37 dies.

Hores després, milers de persones procedents de tots els punts de Galícia i especialment dels municipis on resideixen els vuit mariners gallecs del tonyinaire basc, es van reunir a Vigo per exigir l'alliberament dels ostatges. El germà del mariner Pablo Costas, Antonio, va criticar el silenci del govern i va desitjar que se'ls digui "alguna cosa". "No sabem res. Estem força malament, encara que una mica més esperançats", va assenyalar Antonio Costas.

Per altra banda, els pirates que mantenen segrestat el tonyinaire basc s'han posat en contacte amb l'empresa armadora del vaixell, Etxebastar Fleet, per exigir el trasllat a Somàlia dels dos detinguts a Espanya. Argi Galbarriatu, germana del capità de l'Alakrana, va dir que els pirates havien telefonat en les darreres hores l'armador.