02 de febrer de 2010
02.02.2010

Carretero torna a liderar Reagrupament després de dimitir-ne els membres crítics

L'exconseller i exalcalde de Puigcerdà guanya la partida als dirigents que li van plantar cara dissabte a la junta directiva

02.02.2010 | 01:00
Joan Carretero, en un acte celebrat el mes d'octubre passat

CRISI A L'INDEPENDENTISME CATALÀL'exconseller Joan Carretero torna a liderar des d'ahir Reagrupament Independentista després
que els quatre dirigents crítics que havien discrepat amb ell sobre el sistema per elaborar les llistes electorals expressessin la seva voluntat
de dimitir de la junta directiva. La crisi al si de la formació que aspira a liderar la via independentista ha durat un cap de setmana

L'exconseller Joan Carretero va acabar guanyant ahir finalment el pols als crítics i va acceptar tornar a presidir Reagrupament després que els quatre dirigents que li van plantar cara a la junta directiva per la fórmula d'elecció dels candidats a les eleccions del 2010, Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad, anunciessin la seva dimissió.
L'exalcalde de Puigcerdà va prendre la decisió ahir a la tarda després de contactes amb el seu entorn de confiança i després que, en una reunió de coordinadors territorials a Sant Boi de Llobregat, els quatre dirigents crítics expressessin la seva intenció de dimitir.
Fonts consultades van afirmar que amb Carretero també podien tornar a la direcció de Reagrupament els 12 dirigents que el van seguir, tot i que donen per fet que no tots voldran tornar. L'exconseller, però, no havia parlat ahir al vespre encara amb el president del Barça, Joan Laporta.
El líder de l'associació va condicionar dissabte, en una reunió extraordinària de la junta directiva, la seva continuïtat a la presidència de Reagrupament al fet que Valdero, Pereira, Abad i Renyer dimitissin. Els quatre dirigents crítics s'hi van oposar d'entrada en considerar que estaven legitimats per l'assemblea fundacional d'octubre que els havia escollit, i Carretero va reaccionar presentant la dimissió. El van seguir 12 dirigents, que amb el retorn de Carretero poden tornar a l'executiva.
Fonts consultades, però, donaven per fet ahir al vespre que alguns no voldran tornar. De fet, almenys tres dels dirigents dimissionaris van plegar decebuts amb les disputes internes i no es van alinear amb cap dels dos sectors.
El detonant de la crisi dels darrers dies han estat les discrepàncies -"irreversibles", en paraules del mateix Carretero- sobre la fórmula d'elecció dels candidats a les llistes per a les eleccions al Parlament. Mentre que Carretero defensa una elecció assembleària centralitzada en una única votació, els dirigents crítics consideren que aquesta fórmula és antiestatutària perquè no és fidel al que estableix la ponència política aprovada per l'assemblea, que fixa que els candidats s'han d'elegir amb llistes obertes i per circumscripcions i no en una sola votació, prevista inicialment el 21 de març al Palau de Congressos de Barcelona.
Les fonts de l'entorn de Carretero consultades explicaven ahir que la ratificació de Joan Carretero com a president de l'entitat podria fer-se en la mateixa assemblea on s'elegiran els candidats, que es desconeix encara quin dia es farà. I afegien que Carretero convocarà aviat una roda de premsa per fer pública la seva decisió de tornar a presidir Reagrupament.
La renúncia dels quatre dirigents crítics amb el líder d'aquesta organització comportarà que siguin substituïts pels següents membres de la candidatura a la direcció votada pels associats de Reagrupament a l'assemblea nacional del 30 d'octubre.
Tot i que Carretero tenia intenció de parlar ahir amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, finalment la conversa va quedar posposada als pròxims dies per una qüestió d'agendes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit