Els associats a Reagrupament de Bages, Berguedà i Cerdanya consultats per Regió7 mantenien el suport al lideratge de Joan Carretero, tot i la "sorpresa" per l'esclat de la crisi interna.

Albert Torres, coordinador de Reagrupament al Berguedà, considera que quatre persones de la direcció (Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Francesc Abad) "han intentat fer un pols a Carretero, i ell, que té caràcter i no ha volgut amagar ni jocs de poder ni interessos creats, s'ha plantat". Torres sosté que "el problema és que ja venien manipulats, jugaven al joc de la política. El Joan no és tonto i no rebentarà Reagrupament per una tonteria. Ja veurem com acaba el tema". Per al coordinador de RCat al Berguedà, la crisi interna "creiem que ens reforçarà, però s'ha de resoldre de seguida. Crec que, si ens espavilem, d'aquí a dos mesos ningú no en parlarà. A més, el tema de Laporta està entremig, tot i que Carretero no deixarà Reagrupament".

Carme Boixader, alcaldessa de Capolat i una de les impulsores de Reagrupament, considera que la crisi interna "potser serà positiva a la llarga, però en aquests moments no ho sé. Ara que, si hi havia d'haver una acció d'aquest tipus, com més aviat millor. Aquest moment és d'espera, Reagrupament no es mor i Carretero és l'actiu polític més valuós que tenim. Realment l'associació estava en perill de caure en tics que la que la vam impulsar no volíem. Els companys crítics potser no van entendre la filosofia del moviment".

Josep Lluís Gozalbo, membre de l'executiva de Reagrupament al Bages, a l'espera del posicionament de la junta comarcal després d'una reunió que s'ha de celebrar avui, apuntava que "cal una entesa interna amb el mecanisme de participació que la faci possible per intentar refer l'organització. No desistim, respectant la personalitat de Joan Carretero, d'anar junts pel projecte, perquè els altres companys són apreciats per nosaltres. Tothom és necessari". Gozalbo no entén Reagrupament sense Carretero, per a qui és "una reencarnació de Macià. És com un imant que atrau molta gent, però els mecanismes democràtics han de funcionar".

Robert Ara, a l'executiva del Bages i que va ser candidat a entrar a la junta directiva nacional, es confessava ahir "sorprès pel sarau i a l'expectativa de veure com ho podem arreglar. La voluntat des de la base és trobar la millor sortida possible, que ens permeti continuar treballant junts, perquè havíem aconseguit tornar a tenir il·lusió en el projecte nacional".

Des de la Cerdanya, Xavier Porta, alcalde de Bellver, no va voler fer cap declaració, i al coordinador comarcal de Reagrupament, Isi Costa, el tema li venia "de nou, quan estàvem plantejant les candidatures comarcals". Ramon Serra, suspès de militància del PSC per la seva afinitat amb Carretero, es manifestava expectant davant els esdeveniments.