El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui que la seva principal preocupació com a governant és la creació d'ocupació perquè, ha dit, "no hi ha res més urgent".

Zapatero parla avui en el tradicional Esmorzar de Pregària d'Estats Units, un esdeveniment en el qual també participa el president Barack Obama, i ha destacat l'esperit solidari d'Espanya a l'indicar que cal vetllar "per la immigració que ve a nosaltres i pels que passen misèria i no els podem acollir ".

En aquest sentit ha citat el terratrèmol d'Haití i la resposta de "solidaritat" internacional, un fet que ha assegurat que "ens recorda que els éssers humans som vulnerables i fraterns".

El president de l'Executiu espanyol, convidat d'honor a aquest exclusiu esdeveniment, ha parlat davant de més de 3.000 persones abans que ho fes Obama i en la seva intervenció ha citat el llibre del Deuteronomi de la Bíblia.

Zapatero ha parlat en castellà, "en la llengua en la que per primera vegada es va resar al Déu de l'Evangeli en aquesta terra", ha dit.

El president del Govern d'espanyol ha dedicat la seva "pregària" a reivindicar l'autonomia moral i s’ha recolzat en un capítol del Deuteronomi per advocar per la integració dels immigrants i ratificar el seu compromís amb els aturats.

L'Aliança de Civilitzacions

En la seva intervenció, precedida per pregàries i música religiosa, Zapatero ha fet una defensa a la llibertat, la tolerància i a l'Aliança de Civilitzacions i ha condemnat la "utilització de la fe religiosa per a justificar la violència".

S’ha referit també a la naturalesa diversa d'Espanya i a la seva gent així com a la seva vocació americana i ha dit que "els nostres pobles no es poden entendre sense aquells que vénen cap a nosaltres i vivint entre nosaltres es quan es converteixen en nosaltres".

El governant espanyol ha recordat a les víctimes del terrorisme i en aquest context ha advertit contra el fonamentalisme religiós com una de les causes que generen violència.