El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que, apel·lant al "significat grec de la paraula, és d'idiotes" afirmar que la possible coincidència de les eleccions catalanes amb el Barça-Madrid al 28 de novembre pugui fomentar l'abstenció.

En roda de premsa des del Parlament, Iceta ha lamentat que l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa (CDC) hagi dit en el seu perfil de Facebook que el president de la Generalitat, José Montilla, "seria el preferit de Franco" per haver possibilitat aquesta coincidència entre el partit de futbol i la jornada electoral.

A més de demanar a Tremosa que rectifiqui, ha demanat a la direcció del seu partit que el desautoritzi de manera immediata per la seva "sortida de to tan greu".

Iceta ha criticat que hi hagi "nens de pare que s'atreveixin a dir que Montilla seria el preferit de Franco quan molts d'ells es van incorporar en política no només quan no hi havia risc, sinó possibilitats de tenir un càrrec públic".

"Montilla se la va jugar en la lluita antifranquista", ha declarat Iceta, actitud que ha contrastat amb la de persones pertanyents a les files de CiU.

Segons Iceta, les paraules de Tremosa són una mostra "de mala educació insuportable i de la deriva" de la federació nacionalista.

Millor Guardans que Tremosa

"Abans a Europa teníem gent de la talla d'Ignasi Guardans i ara hem de conformar-nos amb Tremosa. Anem a menys", ha afegit.

Segons Iceta, amb aquestes paraules s'ha reflectit la "típica hipocresia" de CiU, que havia demanat que hi hagués joc net davant de la convocatòria electoral.

El portaveu socialista també ha dit que "és tenir molt poca fe en el país pensar que un partit de futbol privarà la gent d'anar a votar".

"Són especulacions absurdes. Els partits haurien d'aprofitar [el temps] per preparar bones llistes" i no fer aquest tipus de comentaris, ha assegurat.