Girona està en alerta groga per temperatures de fins a menys sis graus al Pirineu i Llívia, i per vents costaners a l'Empordà, mentre que a Lleida l'Aemet espera una acumulació de neu de 5 centímetres a la vall d'Aran i una temperatura de sis graus sota zero.

El fred, el vent i la neu posen en alerta a vint províncies de dotze comunitats autònomes, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

L'alerta taronja (risc important) només està activada a Àlaba, Guipúscoa, Biscaia i Cantàbria per nevades que poden arribar als 5 centímetres.

A la resta de províncies, les alertes són grogues (risc) i la majoria estan motivades per les baixes temperatures, que arriben fins a vuit graus sota zero a Burgos i Sòria.

A Aragó, l'Aemet preveu per avui al Pirineu d'Osca, a Albarracín i Jiloca, Gúdar i Maestrat (Terol) i en la Ibèrica Saragossana una temperatura de sis graus sota zero.

Sis graus sota zero també poden assolir en la Comunitat de Madrid, a La Rioja, a Conca, Guadalajara, Àvila, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia i Zamora.

A Navarra, l'Aemet espera que el mercuri marqui els menys sis graus a la zona del Pirineu i preveu una acumulació de neu de 3 centímetres a la vessant cantàbrica.

A l'arxipèlag canari s'ha activat alerta groga per ratxes màximes de vent de fins a 80 quilòmetres per hora a Gran Canària, La Palma i Tenerife, mentre que el vent costaner bufarà amb força a Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca.

A Astúries hi ha alerta groga per nevades que poden arribar als 5 centímetres a la serralada i en els Pics d'Europa.