La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, permetrà que les escoles que ho vulguin ja eliminin la setmana blanca aquest curs, segons ha avançat aquest divendres a Catalunya Ràdio. Per no crear 'confusió', la mesura serà optativa per als centres però de cara al futur les línies d'eliminació d'aquest espai de vacances el març són clares, ha afegit.

A més de remarcar que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre immersió lingüística 'només afecta alguns casos, la consellera s'ha marcat com a objectius 'millorar el rendiment escolar', 'lluitar contra el fracàs escolar', aconseguir el 'compromís' de les famílies i 'optimitzar els recursos'.

El nou Govern ja s'ha mostrat contrari a la setmana blanca i té com a objectiu eliminar-la del calendari escolar. De fet, els centres que no vulguin fer-la aquest curs ja compten amb l'autorització de la nova titular d'Ensenyament, que així ho ha anunciat en una entrevista radiofònica.

Pel que fa a la sentència del TC sobre el model d'immersió lingüística, Rigau ja ha dit que 'no afecta el conjunt del sistema', sinó a uns 'casos particulars'. D'aquesta manera, Rigau s'ha mostrat convençuda que el més important és que els alumnes siguin competents en les dues llengües en acabar l'escolarització independentment de les hores.