El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha imputat en el cas 'Palma Arena' al productor televisiu José Luis Moreno. La imputació de Moreno es fixa dins una de les peces separades del cas, en la qual s'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació de programes, d'empreses vinculades a Moreno a canvi de suborns, a l'ens públic de ràdio i televisió de les Balears, IB3.

Moreno haurà de declarar el proper 21 de gener, quan també ho haurà de fer l'exdirectora general d'IB3 en aquella època, Maria Umber. Castro ha imputat també a l'hoteler Miquel Ramis, ja que veu indicis delictius en la contractació de la dona de Matas com a relacions públiques.

El jutge instructor del cas 'Palma Arena', José Castro, ha imputat dues persones més en aquesta causa. D'una banda, ha imputat el productor televisiu José Luis Moreno per presumptes suborns a l'expresident balear, Jaume Matas, comesos en l'adjudicació de programes a IB3. La imputació de Moreno neix de l'acusació d'un exdirectiu d'una productora de Moreno, Luis Velasco, qui declarà davant el jutge que durant la gala inaugural d'IB3 Televisió, celebrada el 2005, va veure Moreno entregar un sobre amb 250.000 euros a Matas.

El jutge sospita que aquests diners podrien ser un suborn a canvi de diverses adjudicacions de programes a empreses vinculades al productor audiovisual. El magistrat Castro també veu relacions entre aquest suborn i el presumpte frau en els concursos i licitacions de programes i encàrrecs de decorats a empreses vinculades a Moreno per part d'IB3. Moreno ha declarat en algunes ocasions que les acusacions que pesen sobre ell són fruit de la venjança d'un extreballador seu, Luis Velasco.

D'altra banda, el jutge instructor del cas 'Palma Arena' també ha imputat l'hoteler Miquel Ramis, propietari, entre d'altres, de l'hotel Valparaíso, situat a Palma. El jutge veu indicis de delicte en la contractació de la dona de Jaume Matas, Maite Areal, per part de Ramis com a relacions públiques i per un sou de 60.000 euros. Ramis declarà fa uns dies com a testimoni, però el proper 10 de gener ho farà com a imputat.

L'arquitecte Santiago Calatrava, també va ser imputat en el cas

El magistrat José Castro imputà la setmana passada l'arquitecte Santiago Calatrava en una peça separada del cas. L'arquitecte fou imputat per les presumptes irregularitats comeses en l´elaboració, per encàrrec de l'expresident Matas, d'un avantprojecte per la construcció d'un teatre de l'òpera a Palma davant la Catedral de Palma, a la zona del mar.

Castro creu que Calatrava podria haver resultat afavorit de manera il·lícita. L'avantprojecte va costar 1,2 MEUR al govern balear, tot i que no es va executar ja que la Junta Electoral ho prohibí, ja que mancava poc temps per celebrar els comicis de 2007. Calatrava haurà de declarar el proper 18 de gener.