El port de Barcelona, l'aeroport de Lleida-Alguaire o l'estació de tren de Valls. Són algunes de les infraestructures que els Reis Mags d'Orient faran servir en la seva arribada a Catalunya, la nit del pròxim 5 de gener. Arribats per terra, mar i aire i ben carregats de regals, Ses Majestats recorreran pobles i ciutats amb les tradicionals cavalcades. Aquests dies previs, centenars de persones treballen en l'organització de les cavalcades perquè res no falli en una nit tan especial per als més petits. A les principals ciutats es repartiran fins a 40 tones de caramels aptes per a celíacs. En algunes ciutats, com a Lleida, els caramels estaran embolicats amb càmera d'aire per evitar impactes.

A Barcelona, els Reis Mags tornaran a protagonitzar una de les cavalcades més espectaculars de Catalunya, on els tres mags d'Orient estaran acompanyats d'un gran muntatges musical i escenogràfic. La directora artística de la cavalcada de Barcelona, Marta Bou, explica que l'objectiu de la cavalcada d'enguany és fer-la 'molt creïble', amb alguns elements d'attrezzo com patges classificant regals.

Els Reis arribaran a la ciutat al voltant de les cinc de la tarda. El Moll de la Fusta acollirà, un any més, la seva entrada en vaixell, i des d'aquest punt es dirigiran als més petits per recordar-los que aquella nit els portaran els seus regals i preguntar-los si han estat bons nens. A més de les carrosses dels Reis, no faltaran clàssics com la carrossa de correus o de la fàbrica de joguines.

Com a novetat, però, aquest any una carrossa assenyalarà als nens que és l'hora d'anar a dormir, perquè així els Reis puguin fer la seva feina. Serà una carrossa molt vistosa, amb 18.000 watts de llum i en la qual hi haurà un altre mag molt conegut pels infants catalans, el Mag Lari, segons ha explicat el dissenyador d'aquesta carrossa, Miquel Soto.

Una altra cavalcada important de les comarques de Barcelona serà la de Vic. A diferència de Barcelona, a la capital d'Osona la llum que guiarà els Reis fins a la plaça Major no es mesura per watts. Dels 800 figurants de la comitiva, hi haurà uns 350 teieres reials que faran cremar quatre tones de pi per il•luminar el camí dels Reis.

En la seva 68a edició, la cavalcada de Reis de Vic arribarà per l'entrada sud de la ciutat. Com a novetats, destaquen l'encapçalament de la comitiva, que evidenciarà que els nens són els protagonistes d'aquesta diada, i una nova carrossa de fantasia que farà augmentar el total de carrosses fins a les catorze.