La nova Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat separarà la gestió de les escoles públiques de la de les concertades i privades en el seu organigrama, i crearà una direcció general de centres públics i una de centres concertats i privats, segons ja ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc).

En declaracions als periodistes en el seu primer acte oficial, la consellera Irene Rigau ha fet referència a aquesta nova distribució i ha assegurat que respon a l'"esperit de la llei d'educació de Catalunya (LEC)", i que serà una manera que cada sector trobi el seu interlocutor a l'administració educativa.

"Cadascun té problemes específics, i cada temàtica tindrà un interlocutor", ha assenyalat Rigau, qui ha posat per exemple la competència lectora. "Si aquesta competència és un objectiu prioritari, hi haurà un director general d'Infantil i Primària que abordarà com s'ensenya a llegir", ha dit.

Tot i aquesta diferenciació, Rigau ha insistit que tots els col·legis sufragats amb fons públics formen part del Servei d'Educació de Catalunya, de manera que han de compartir el mateix objectiu d'escolaritzar els alumnes. Tot i això, ha remarcat que "en cada etapa i cada objectiu, hi haurà un interlocutor en l'estructura administrativa".

L'organigrama de la Conselleria ha augmentat el nombre de direccions generals, cosa que, segons el parer de Rigau, "demostra que l'ensenyament és una prioritat malgrat la filosofia general del Govern".