El nombre morts en l'atemptat terrorista perpetrat ahir al metro de Minsk ha ascendit a dotze, segons ha informat avui el Comitè de Seguretat de l'Estat (KGB) de Bielorússia.

"A les 02.30 (11.30 GMT de dilluns) del 12 abril el nombre de morts s´ha elevat a dotze, sis dels quals han estat identificats", ha declarat un portaveu del KGB, citat per l'agència russa Interfax.

Ha afegit que un total de 149 persones, d'elles 22 greus i 30 amb ferides de mitjana gravetat, han rebut atenció mèdica.

Una bomba d'una potència equivalent a set quilograms de trilita, segons les dades preliminars, va esclatar ahir en hora punta, poc abans de les sis de la tarda, a l'estació del metro "Oktiábraskaya" de la capital bielorussa.

Aquesta estació és una de les més concorregudes de Minsk, ja que enllaça els edificis oficials i les seus de les principals empreses industrials de la ciutat amb els barris dormitori.

"No descarto que ens hagin pogut portar aquest 'regal' de l'exterior. Però hem de mirar endins. Els culpables han de ser trobats", ha assegurat el president Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, després de visitar el lloc de l'atemptat.

El líder bielorús, considerat l'últim dictador d'Europa, va cridar a desemmascarar a qui li convé "tirar per terra la tranquil•litat i estabilitat del país".

"Ens han llançat un seriós desafiament. Hem de donar una resposta adequada. Qui són? Els demano que es donin pressa a l'hora de respondre a aquest pregunta", dijo.