El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat ha rebutjat impulsar la Llei de Vegueries perquè "té por d'enfrontar-se a Madrid " i perquè vol conservar els 1.000 càrrecs que ocupa en els consells comarcals.

En roda de premsa després d'un passeig a bord d'una Oreneta del Port, ha qualificat la decisió d '"error" i ha lamentat que CiU acusés a la seva formació de ser poc ambiciosa amb la seva proposta sobre vegueries i que ara hi hagi rebutjat la seva creació.

Ha lamentat que "CiU té un discurs diürn i un altre nocturn", i ha acusat els convergents d'haver fet demagògia amb l'assumpte en zones com del Penedès, les Terres de l'Ebre i els Pirineus.

"CiU està molt còmoda amb l'estructura provincial espanyola", ha sentenciat, reiterant que el model de vegueries implicaria una simplificació de l'administració i eliminaria la duplicitat de càrrecs.

ERC ha presentat dues proposicions de llei al Parlament per impulsar la modificació de les lleis necessàries per fer viable la creació de vegueries.