El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que "prescindir de 1.500 empleats públics resultarà la depauperació dels serveis públics que no es podran garantir des de l'administració i quedaran en el mercat privat". Segons Herrera, es pot prescindir dels empleats públics si "creus el públic es tangencial i marginal, si creus que els serveis públics no s'han de garantir i la lògica privada o soluciona tot". Per l'ecosocialista "el Govern demana esforç als pobres, però no a les classes adinerades ni a l'economia especulativa". En relació a la banca, Herrera ha reclamat al Govern que demani responsabilitat a les entitats financeres perquè comencin a donar crèdit.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha acusat el Govern de CiU de "tenir un pla per socialitzar el dèficit i privatitzar el benefici" que, segons ell, podria derivar en un sistema amb serveis públics per a les classes baixes i uns serveis privats per a les classes altes i les mitges que s'ho puguin permetre.

En aquest sentit, ha considerat que les retallades empresos per la Generalitat són "el principi de la fi de l'estat de benestar", i ha advertit del perill que Catalunya acabi amb un model sanitari com el que el PP ha imposat a la Comunitat Valenciana, segons ha informat ERC en un comunicat.

Ha assegurat que hi ha una altra manera de treballar que podria evitar les retallades, però que el problema és la greu crisi econòmica i "un Estat morós", en referència implícita al que suposadament deu a Catalunya.