"No ens hem espantat però hi ha hagut un bon rebombori quan hem sentit un soroll fort mentre estàvem fent classe i tothom s'ha acostat a la finestra per veure què passava". D'aquesta manera explicava aquesta tarda de dimarts una professora de l'Escola Diocesana de Navàs com ha viscut el pas d'uns avions militars per sobre de Catalunya. Concretament, els aparells s'han deixar sentir al Bages, el Berguedà, el Ripollès i la província de Lleida. És la segona vegada que es repeteix un episodi com aquest en pocs dies de diferència.

La xarxa social Twitter s'ha tornat a fer ressò a través de diversos comentaris d'internautes del fet. L'alcalde de Vilada, Pere Farré, ha explicat que aquest cop han estat quatre avions i han fet un vol més alt. El batlle interpreta l'acció com "una mostra de força al territori i ha recordat que fa molts anys que no es feien aquest tipus de maniobres". A més, ha recalcat que els avions sobrevolen espais d'alt interès natural i ha alertat del perill que suposa per a la fauna. Aquesta situació arriba després del rebombori generat fa dues setmanes per una actuació similar.

L'alcalde de Vilada, ha explicat que el soroll "estrident" dels avions s'ha pogut sentir en municipis com Berga, Borredà o Vilada. A més, des de la xarxa Twitter també s'apunta que els caces haurien sobrevolat les comarques de La Segarra, La Noguera i el Ripollès.

Aquesta situació arriba després del rebombori que es va generar a les xarxes socials fa dues setmanes arran d'uns avions que van sobrevolar a baixa altura les comarques del Pallars Sobirà, el Ripollès, la Cerdanya i el Berguedà. En aquella ocasió, l'Exèrcit de l'Aire va assegurar que es tractava de maniobres "habituals" i responien a un pla d'instrucció de pilots per al vol a baixa alçada.

En l'edició de paper d'aquest dimecres, més testimonis i més informació sobre el vol dels avions per sobre de la Catalunya central.