Els agents antiavalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han mostrat per primer cop aquest dissabte el Número Operatiu Policial (NOP), una combinació alfanumèrica que els identifica com a agents però que no coincideix amb la seva Targeta d'Identificació Policial (TIP). Interior ha decidit que això fos així ja que permet als ciutadans presentar denúncies en cas de mala praxis policial però a la vegada preserva la identitat dels policies. Amb aquesta número identificatiu es desencalla una reiterada petició de nombrosos moviments socials. Els agents han estrenat aquest número, que porten a l'esquena, durant les tasques de seguretat amb motiu d'un partit del FC Barcelona.

Els agents que aquest dissabte al vespre i nit han vetllat per la seguretat a la zona propera al Camp Nou, amb motiu d'un partit del FC Barcelona, han estrenat per primer cop la seva identificació. Es tracta d'una combinació alfanumèrica que porten enganxada a l'esquena i que identifica cada agent, tot i que no coincideix amb la TIP.

D'aquesta manera, en cas que un ciutadà consideri que ha estat víctima d'una mala praxis per part d'un dels agents antidisturbis podrà denunciar-ho presentant el seu NOP. En aquest cas, si un jutge ho demana, Interior podrà identificar denunciat. Al mateix temps però, Interior ha volgut preservar la identitat dels policies i per això no s'ha posat directament el número de la Targeta d'Identificació Policial.

La conselleria admet que la introducció d'aquesta identificació pot comportar un augment de les denúncies contra els antidisturbis i ja ha deixat clar que serà molt proactiva en la persecució de denúncies falses.

Interior medita fer extensible aquest NOP també per als agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Els agents de la Brigada Móbil (Brimo) són els especialistes en aldarulls però hi ha moltes situacions que requereixen també la presència dels ARRO's. La Brimo està formada per 495 homes, les ARRO per 903.