Els alcaldes tindran limitat el sou en funció del nombre d'habitants de la població, de la tasca que hi desenvolupin o fins i tot de la situació econòmica de l'Ajuntament en qüestió. És un altre dels punts inclosos en el projecte de governs locals en el qual treballa la Generalitat i que, en línies generals, ha generat consens a les comarques centrals.

Per a Adriana Delgado, d'ERC, "està bé que es cobri en funció d'uns mateixos paràmetres", però insisteix que els problemes econòmics no "vénen dels ajuntaments o els consells comarcals".

Per a Adam Majó, de la CUP, és bo posar límits, "però depèn de quins". Majó posa com a exemple els 80.000 euros que cobra el delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau. Considera que és "un sou excessiu. Si els paràmetres són aquests, malament. S'han de regular i limitar, però a la baixa".

Per a Sergi Roca, de CiU, que el sou el marqui la llei és positiu sempre que siguin "justos i dignes", mentre que Víctor Marcos, d'ICV, pensa que es fa massa demagògia amb aquest tema. Creu, però, que serà positiu que els sous es regulin per llei.