l sindicat Manos Limpias va presentar divendres passat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra la portaveu de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, per coaccions i amenaces en els 'escraches' a diversos membres del PP arreu de l'Estat. Segons han explicat fonts del sindicat a l'ACN, en la denúncia es fa constar que Colau és "inductora i cooperadora' dels 'escraches' a les institucions de l'Estat i diversos diputats de la formació popular i membres de l'executiu espanyol. La denúncia serà remesa properament a l'Audiència Nacional.

Precisament, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, ha afirmat aquest dilluns que la fiscalia examinarà cas per cas tots els 'escraches' per si hi ha delicte, però ha rebutjat aplicar una doctrina general perquè, segons ha afirmat, cal mantenir el principi de "proporcionalitat".

D'altra banda, aquest cap de setmana la vicesecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar que 'l'escrache' era un acte de "nazisme pur" i aquest dilluns ha advertit als seus impulsors que la violència només genera violència" i "es tornarà contra aquells que l'estan exercint".