"Al principi, tenia por que fos un home molt compromès amb l'anterior règim de Franco, però després, quan va començar a actuar, ja vaig veure que no", recorda Llumà. "Va ser un home honest que va fer un canvi important. Va ser un polític avançat", va dir. I elogia la figura de Suárez "malgrat que jo en aquella època ja era independentista, tot i que potser ho era jo sol", somriu.

L'exresponsable del PP de Manresa diu que Adolfo Suárez "ha passat a la història per ser l'home que va aconseguir unir les dues Espanyes i tancar moltes ferides". Segons ressalta, "va ser un gran home que va fer una gran obra. Una persona valenta que va fer passos endavant". I afegeix: "entre ell i el rei es va aconseguir evitar el que hauria pogut ser una altra guerra civil".

L'excandidat de Manresa de CiU elogia l'esforç que va tenir Suárez "a intentar canviar Espanya d'una forma important", tot i que lamenta que "l'ambient franquista no el va deixar". Segons ressalta, va ser un polític "honrat" que tenia ganes de "convertir Espanya en un país normal" i que "hauria pogut fer molt més del que va poder fer". "Llàstima que li van fer el llit", conclou.

Canongia recorda que "quan Suárez va succeir Arias Navarro ningú en donava res, i va acabar sent qui va portar la democràcia a Espanya". Amb tot, creu que Espanya "no li ha fet justícia, i els que el van assassinar políticament ara seran els primers que se'l faran seu". Canongia recorda que "part de la dreta, l'ala dura del seu partit, ara al PP, el considerava un traïdor".

El sindicalista i exregidor a Manresa per ICV Josep Ramon Mora creu que el mèrit de Suárez va ser "neutralitzar" les forces més reaccionàries de l'estat per fer possible el canvi. Ara bé, opina que amb la Transició va mantenir esquemes de l'anterior règim i que encara ara "arrosseguem" problemes polítics, econòmics i d'estructura del territori que duren des de llavors.

Ignasi Perramon (ERC) pensa que Suárez va ser una persona intel·ligent "que no ens esperàvem que fos capaç de conduir la Transició" i satisfer les forces democràtiques d'aquell moment i el poder franquista establert. Pensa, però, que va deixar pendent el tema de les nacionalitats històriques, i no va fer net a l'estat espanyol, on es manté un "substrat autoritari".