La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) creu que no s'ha produït malversació de fons públics ni il·legalitats en l'assignació de dietes a una quarantena d'alcaldes, com investiga la jutgessa del cas Mercuri, que ha obert una peça separada sobre la qüestió.

La jutgessa va obrir aquesta nova peça després de rebre un informe dels Mossos, que van detectar irregularitats en el pagament de les dietes, arran de les intervencions telefòniques i del registre de l'entitat municipalista, de la qual va ser president un dels principals imputats en el cas, l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

En concret, els Mossos d'Esquadra van remetre a la jutgessa un informe en el qual li comunicaven que havien trobat indicis que els membres del comitè executiu de la FMC rebien una quantitat fixa mensual en concepte de dietes d'òrgans de govern, i que es podria tractar de sous encoberts.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) agrupa la majoria d'ajuntaments dirigits pel PSC i va ser presidida per Manuel Bustos, per la qual cosa la seva seu va ser registrada després de la detenció de l'alcalde vallesà en esclatar el cas Mercuri.

Segons la jutgessa, els alcaldes investigats, que integraven el comitè executiu de la Federació -format per unes 44 persones-, percebien el seu sou municipal de la seva pròpia ciutat i rebien mensualment de la Federació una quantitat fixa "no per les activitats, intervencions, reunions, actes, desplaçaments... relacionats amb la Federació, sinó pel seu rang".