CDC rebutja suspendre de militància o adoptar altres mesures contra l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ara en presó preventiva sense fiança, a l'espera de tenir més detalls del cas Efial i escoltar la versió del regidor, un cas del qual CDC qüestiona la forma com es va detenir l'alcalde. "Saber amb precisió de què s'està parlant i escoltar la nostra gent; sense tenir abans aquests elements no prendrem cap decisió", va afirmar ahir el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull. El dirigent de CDC va assegurar que entén la "indignació" i "perplexitat" social per aquests fets, però va demanar "respecte a la presumpció d'innocència". Això no significa, va aclarir, que no es pugui ser "contundent si es demostra que se n'ha de ser" un cop coneguts amb exactitud els fets: "no ens tanquem a res", va remarcar.

Masagué està en presó incondicional i sense fiança per un presumpte delicte contra l'administració pública, vinculat a blanqueig de capital. Pel cas Efial també es va detenir el regidor de CDC Pere Font, tres d'UDC i un del PP. Rull va confiar que Masagué pugui sortir de presó "com més aviat millor" perquè CDC pugui parlar amb ell. També va apuntar que el jutge podria haver decretat la mesura perquè va decidir no declarar: "sembla que hi està [a la presó] perquè es va emparar en el seu dret a no declarar i no sembla que tingui res a veure amb la gravetat de les acusacions", va dir Rull, que va qüestionar que la Guàrdia Civil fes els arrestos sense cap ordre judicial: "és estrany que el jutge digui al TSJC com han anat les coses i que [les actuacions policials] no han tingut origen en la justícia. No és normal", va dir. Per la seva banda, el regidor del PP José Oviedo va dir que deixa l'acta perquè vol centrar-se a demostrar la seva innocència i defensar la seva honorabilitat.

Més reaccions

El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, va demanar la dimissió immediata de Masagué i de tots els regidors imputats pel cas Efial. Segons va dir Salvadó, "cada cas de corrupció és diferent, i és lògic que es reivindiqui la presumpció d'innocència, però en aquest assumpte concret resulta que els nostres regidors a Torredembarra fa temps que han estat reunint informació".