El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat avui la comarca de l'Anoia. Ha celebrat el 50 aniversari de la constructora Calaf i ha visitat Prats de Rei.

Mas ha afirmat avui que troba a faltar una proposta "d'altura" i "positiva" per part de l'Estat davant el "repte democràtic i pacífic" que segons el seu parer és la consulta sobiranista que planeja convocar per al 9 de novembre.

"El que trobem a faltar és precisament aquella resposta d'altura per part de les institucions de l'Estat, que entenguin que Catalunya està plantejant un gran repte democràtic i pacífic al qual cal donar un resposta també positiva", ha afirmat Mas en declaracions als periodistes en la seva visita a Prats de Rei (Anoia).

Preguntat per les declaracions sobre Catalunya d'ahir de l'ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, Mas ha dit que el coneix personalment, però ha rebutjat revelar les converses privades que ha mantingut amb el diplomàtic.

En tot cas, el president català ha subratllat que, més enllà de les opinions que es puguin produir sobre el procés sobiranista, el que és "fonamental" és l'opinió del poble català.

"Es produiran opinions de tota mena, unes donaran la sensació que estan més favor, altres en contra, altres que inicialment sembla que estan a favor i després són més neutres, altres que inicialment estan en contra i després acaben sent més neutres... es trobaran vostès de tot, però el que és fonamental i essencial és quina és l'opinió del poble català", ha conclòs.

En la celebració del 50è aniversari de la Constructora de Calaf, Mas ha animat a tothom a "no tirar la tovallola".