Almenys dos palestins van morir en enfrontaments amb l'exèrcit israelià a prop de la ciutat palestina d'Hebron, presa i segellada per l'exèrcit d'Israel des que es van descobrir els cadàvers dels tres joves hebreus desapareguts el 12 de juny passat a Cisjordània. Els soldats van respondre disparant contra una de les víctimes quan aquesta es disposava a llançar-los una granada durant la intensa operació militar iniciada per trobar els responsables del segrest i assassinat dels joves. L'altre mort, un adolescent, va rebre l'impacte d'una bala al seu pit en un camp de refugiats.

El primer ministre hebreu, Benjamin Netanyahu, va assegurar que el seu país mantindrà les seves operacions el que consideri necessari en forma i temps per debilitar al màxim el moviment islamista Hamàs, al qual culpa de l'assassinat dels tres joves. En l'inici d'una reunió del gabinet convocada després d'assistir aquesta tarda al multitudinari enterrament dels joves, el cap del govern ha reiterat que el principal objectiu serà debilitar tot el possible la infraestructura de Hamàs a Cisjordània i evitar el llançament de coets des de Gaza.

"Debilitarem Hamàs a Cisjordània i aturarem el llançament de coets. Estendrem l'operació tot el que sigui necessari, sense importar el temps", va assenyalar el primer ministre. Netanyahu va explicar que la missió del govern i de l'exèrcit, a partir d'ara, té tres objectius, el primer dels quals "trobar els assassins i tots aquells que van participar en el segrest" dels tres joves morts.

Els Estats Units van assegurar que hi ha "molts indicis" que l'organització islamista Hamàs està darrere de l'assassinat dels tres joves segrestats a Cisjordània.