El jutge va decretar ahir l'ingrés cautelar, durant dos mesos, en un centre de menors de règim tancat del menor que el 28 de juny passat va agredir un jove asiàtic al metro de Barcelona, segons van informar fonts de la Fiscalia de Menors. El menor, de nacionalitat russa i que ahir es va negar a declarar davant la Fiscalia, va propinar diversos cops de puny a la cara a un ciutadà originari de Mongòlia sense motiu aparent, mentre que un company seu va filmar l'agressió i la va penjar a YouTube, cosa que els va delatar i va acabar amb la seva detenció. Al menor, veí de Santa Coloma de Gramenet, se li imputa una falta de lesions i un delicte contra la integritat moral.

Els altres dos imputats pels mateixos fets, un menor i un adult, acusats d'un delicte contra la integritat moral, estan a l'espera de ser citats, pel jutge de menors en un cas i per un jutge d'instrucció en l'altre, per prestar declaració.

El jutge va acceptar així la petició del fiscal, que, malgrat tenir idees racistes que expressava a través dels seus comptes a les xarxes socials, no sembla que estigui integrat en un grup organitzat.