L'Agència Tributària conclou en un informe del cas de les ITV que Anna Vidal, dona d'Oriol Pujol, va encobrir el pagament de comissions al seu marit amb la facturació de serveis inexistents a l'empresa que administrava un amic, modus operandi que es va prolongar almenys durant cinc anys.

En un informe, el Servei de Vigilància Duanera creu "inversemblant" i "incongruent" l'explicació que Anna Vidal, imputada per suborn, va donar davant del magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per justificar els 46.400 euros que el 2008 va cobrar de l'empresa Alta Partners, de Sergi Alsina, amic íntim del diputat de CiU Oriol Pujol.

Segons Hisenda, de l'anàlisi de la facturació entre Alsina i Vidal es desprèn que del 2007 al 2012, va existir un modus operandi comú per encobrir pagaments que "obeeixen suposadament a satisfer les gestions dutes a terme per Oriol Pujol en benefici del seu amic, així com en el seu propi benefici". L'informe de l'Agència Tributària va ser encarregat pel jutge del cas de les ITV Enric Anglada, després que tant Vidal com Alsina mantinguessin que els 46.400 euros cobrats per aquesta -que la Fiscalia creu eren comissions de la trama de les ITV per les gestions d'Oriol Pujol- obeïen a serveis professionals de consultoria que la dona del diputat va fer per a Alta Partners.

La defensa dels dos imputats va aportar al TSJC documents per justificar els treballs realitzats per Vidal, que assegura que va assessorar en sengles operacions de compra i venda de dues empreses, però Hisenda creu que "de cap" d'aquests no es deriva la participació de Vidal en aquells serveis. Hisenda ressalta que les conclusions remeses al TSJC són les mateixes que les que s'han enviat al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, en una de les peces separades que aquest té obertes derivades de la causa de les ITV, en què Pujol està imputat per tràfic d'influències i per suborn. Aquell informe remès al jutjat d'instrucció va consistir en l'anàlisi de la facturació entre Vidal i l'empresa d'Alsina Alta Partners el 2010 i el 2012. Per als agents del Servei de Vigilància Duanera, de la documentació es constata "l'ús d'un patró comú en les suposades relacions comercials posades de manifest entre Anna Vidal i Sergi Alsina". Segons l'Agència Tributària, per facturar Alsina la dona de Pujol "interposa" dues empreses de la seva propietat "que es nodreixen pràcticament en exclusiva de la facturació que li proporcionen empreses relacionades" amb Alta Partners, "i arriba a incrementar els seus ingressos fins al 1.291,53 % d'un any a un altre".