L'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas Zaforteza, va anunciar ahir la seva dimissió per assumir responsabilitats després de l'accident a les festes de Sant Joan d'aquest any que va provocar la mort d'una dona de Barcelona de 66 anys d'edat, Núria Balcells Mur, després de ser envestida per un cavall.

De Sintas, que va encapçalar la candidatura del Partit Popular a l'Ajuntament de Ciutadella en les eleccions municipals celebrades al maig del 2011, ha donat a conèixer la seva decisió en el transcurs del programa Avui és el dia d'Última Hora Ràdio.

Fonts municipals van confirmar la decisió de l'alcalde, que van qualificar d'"irrevocable". El comitè de direcció del PP de Ciutadella va difondre dimarts a la nit un comunicat sobre l'accident dels Jocs des Pla i en el qual va destacar "el gest de valentia" del batlle "a l'hora d'assumir tota la responsabilitat sobre el que ha succeït", cosa que és "habitual en ell".

La família de Núria Balcells va anunciar dimarts que denunciaria l'Ajuntament per la falta de suport als parents de la dona i per la insuficient seguretat de les celebracions eqüestres.

Una de les filles de la víctima, Mireia Rivero, va lamentar que cap responsable polític del consistori va tenir la iniciativa de posar-se en contacte amb la família després de l'accident, ocorregut en la nit del 24 de juny, i que ni tan sols van visitar el seu pare, ferit en una cama, fins que la família es va queixar de l'abandonament.

El mateix comitè de direcció del Partit Popular de Ciutadella va afirmar ahir en un comunicat que "és impossible garantir al cent per cent que no hi hagi més accidents" amb motiu de la celebració anual de les festes eqüestres de Sant Joan. En aquesta nota s'explica també que la "reubicació" de les ambulàncies amb ocasió dels Jocs des Pla es va portar a terme l'any 2012 arran d'un informe policial que recomanava el tram final d'es Pla com la millor opció per garantir una ràpida evacuació dels possibles ferits a les festes.