La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va qualificar ahir d'"absolutament ridícula, irresponsable i sense cap mena de recorregut" la proposta d'una sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per dissenyar l'exèrcit que tindria una hipotètica Catalunya independent.

La sectorial de Defensa de la plataforma independentista ha elaborat un document en què proposa com hauria de ser la força naval catalana, amb 2.000 efectius, en què fins i tot es planteja arribar a acords amb el Regne Unit per a la formació dels que serien futurs oficials catalans.

"Em sembla absolutament ridícul, irresponsable i sense cap recorregut. Aquests documents per ocupar ports i aeroports, ara fer un exèrcit propi, és fer perdre el temps a catalans, perquè sabem que no es produirà", va afirmar ahir la líder dels populars catalans.

En roda de premsa, la dirigent popular va demanar que "ja n'hi ha prou de seguir somiant i enganyant els catalans amb estructures d'estat que es volen fer amb impostos de tots els catalans". Per això, va demanar al President català, Artur Mas, "no dedicar ni un sol euro més dels impostos dels catalans" a iniciatives com "crear una hisenda pròpia o una seguretat social pròpia", i que es dediqui a "pagar prestacions socials, millor educació i beques menjador".

Per la seva banda, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va afirmar ahir que no valorarà la proposta de creació d'un exèrcit llançada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) dins les estructures d'una futura Catalunya independent.

Així es va pronunciar ahir el titular de Defensa quan li van preguntar per aquest tema durant la roda de premsa conjunta amb el màxim responsable de l'OTAN a Europa, general Philip M. Breedlove. Morenés va enquadrar la seva resposta en el marc de l'OTAN i va recalcar que Espanya ha de garantir la seguretat dels espanyols i la dels seus socis a l'Aliança.

Per la seva banda, el comandant suprem aliat de l'OTAN a Europa va dir, davant una hipotètica Catalunya independent, que és una qüestió política interna dels estats. En aquest sentit va precisar que l'OTAN donarà suport a Espanya mentre es diluciden aquestes qüestions.