L'Institut de la Dona espanyol va demanar ahir a la Fiscalia que investigui si alguns locals de la localitat mallorquina de Magaluf ofereixen a les dones barra lliure de begudes alcohòliques a canvi de fel·lacions.

En un comunicat, l'Institut de la Dona espanyol ha indicat que així ho sol·licitarà després de les informacions publicades en diversos mitjans de comunicació sobre aquest assumpte.

Així mateix, va condemnar "rotundament" aquestes pràctiques que ha considerat "vexatòries, denigrants i discriminatòries amb les dones" i ha fet una crida perquè siguin "rebutjades i reprovades tant pel públic assistent com pel sector dels locals d'oci".

L'Institut de la Dona espanyol ha donat suport a totes les actuacions que l'Administració local i l'Institut Balear de la Dona estan adoptant per impedir que els locals puguin dur a terme aquesta mena de promocions, que "atempten greument contra la dignitat de les dones".

En concret, a través de Whats-app s'ha divulgat un vídeo on es poden veure fel·lacions col·lectives en un local de Mallorca, en el marc d'una sortida de l'anomenat pub crawling (sortides guiades per bars).

Després d'aixecar una enorme polèmica, ahir els promotors de l'excursió etílica van assegurar a través de Twitter que "la noia no ho va fer a canvi de begudes gratis. Va ser per iniciativa pròpia", i van afegir que "es tractava d'un joc. Nosaltres vam demanar fer un vídeo salvatge de dos minuts. Ella va decidir apuntar-s'hi i es va deixar emportar". Després el vídeo va començar a córrer a través dels telèfons mòbils.