05 de juliol de 2014
05.07.2014

Tots els partits, tret del PP, insten els seus càrrecs a retornar els suposats sobresous

Els cinc alcaldes de CiU membres de la FMC marxen de l'entitat fins que no es depurin responsabilitats

05.07.2014 | 00:00
Per l´esquerra, l´alcalde de Riudecanyes, Josep M. Tost, que ha tornat els diners, i el de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, que preveu fer-ho

CiU, ERC, PSC, i ICV, van demanar ahir als seus respectius alcaldes implicats en el suposat cobrament de sobresous com a membres o exmembres de la Federació Catalana de Municipis que retornessin els diners a l'entitat. Més enllà d'això, els cinc representants de CiU a la federació van anunciar que se'n retiraven provisionalment, a l'espera que es depurin responsabilitats sobre aquest cas.
ERC va ser un dels primers partits a anunciar la intenció de retornar íntegrament tots els diners, en considerar que hi tenen "una obligació legal i moral", si bé els seus alcaldes insistien ahir en la seva "sorpresa" davant el fet que les quantitats que havien estat abonades en concepte de dietes tinguessin la consideració legal de bestretes de despeses que cal justificar de conformitat amb la legislació d'associacions.
Des de CiU també es va acordar el retorn dels diners percebuts per part dels cinc alcaldes d'aquesta formació membres de la Federació. Tanmateix, es parla d'un retorn "cautelar", atès que les esmentades percepcions es troben en aquest moment "qüestionades", i que es tracta de dietes "suposadament irregulars" que tot just està investigant la justícia. Entre els primers a retornar els diners, ahir mateix, hi havia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (amb un taló de 5.709 euros), i el de Riudecanyes, Josep Maria Tost (2.784 euros), "convençut, com tots 44 alcaldes, que era absolutament legal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18