El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, considera que el sistema de prestació d'atur està "mal plantejat, perquè no incentiva prou la reincorporació laboral".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puig es va mostrar partidari d'estudiar propostes com ara dir-li a una persona que rebutgi una segona oferta laboral, que "se li disminuirà la prestació d'atur o deixarà de percebre-la al cap d'uns mesos", segons va informar el departament d'Empresa. El conseller afirma que s'haurien d'evitar situacions en les quals hi ha "gent que no accepta una feina i prefereix mantenir-se cobrant l'atur, perquè no pot ser que estigui a espatlles de l'erari públic".

El conseller d'Empresa i Ocupació és partidari d'anar cap a un altre sistema en què les persones sense feina poguessin "formar-se i preparar-se per reincorporar-se més de pressa". A més, va recordar que a molts països europeus moderns les ofertes de treball van vinculades a les prestacions d'atur, per la qual cosa "cal garantir que els impostos dels ciutadans siguin de veritat per a la gent que no troba una oportunitat, i no per a la gent que trobant-la prefereix viure de la prestació".